Maso
Trhaná vepřová plec pečená v BBQ omáčce


6–8 porcí
1 kg vepřové plece
2 jarní cibulky (bílá část)
irské pivo
BBQ omáčka
na podávání
římský salát
kyselé okurky
hrubozrnná hořčice
chléb
Naprosto triviální příprava masa, která přinese kýžené uspokojení. Ovšem výběr BBQ omáčky je čistě individuální.
Maso nakrájíme na větší kusy, a v pekáčku promícháte s irským pivem a BBQ omáčkou a nakrájenou jarní cibulkou. Zakryjeme alobalem a dobře utěsníme. Pečeme pozvolna doměkka, 2−3 hodiny, poté roztrháme vidličkou.
Plátky chleba pomažeme hořčicí, navršíme trhané maso, nakrájený římský salát a okurky.
Ohodnoťte tento recept:
34 hlasů