Hovězí mini burgery s kari omáčkou
4–6 porcí
600 g mletého hovězího masa
1−2 lžíce sezamového oleje
zelená část jarní cibulky
mletý pepř
sůl
kari omáčka
2 červené středně pálivé chilli papričky
1 červená chilli paprička pálivá
1/2 lžíce nasekané citronové trávy
1/2 lžíce nasekaného česneku
1 lžíce nasekaných stonků koriandru
1/4 lžíce nasekaného zázvoru
1/2 lžíce nasekané kurkumy
1 nasekaná šalotka
1/2 kávové lžičky celého pepře
špetka římského kmínu
špetka semínek koriandru
1/2 lžičky soli
80 g opražených arašídů
150 ml kokosového mléka
šťáva a kůra z jedné limety
trochu vody
střik rybí omáčkybasmati rýže
lístky koriandru na ozdobu
Mleté maso ochutíme solí, mletým pepřem, sezamovým olejem a dobře promícháme s nakrájenou zelenou částí jarní cibulky. Tvoříme malé placičky, které vkládáme na rozpálený, olejem potřený gril, a pečeme z obou stran, nepropékáme zcela, maso musí zůstat uvnitř růžové a šťavnaté (budeme ještě dopékat v papilotě).
Kari omáčku připravíme nakrájením všech ingrediencí, k nimž přidáme, arašídy, limetovou kůru a šťávu, trochu vody, kokosové mléko a střik rybí omáčky, koření, sůl a vše rozmixujeme.
Na pečicí papír vložíme porci uvařené rýže, dva kousky grilovaného masa, zalijeme kari omáčkou, zabalíme papilotu a vkládáme na gril na alobal (aby nám pečicí papír neshořel) a dobře prohřejeme.
Ohodnoťte tento recept: