Cavatelli s bůčkem a rajskou omáčkou


Michele si dal záležet na výběru pěkného kusu vepřového boku. Ostatně jako vždy, je pro něj důležitá kvalita, kvalita a ještě jednou kvalita. Vyrůstal v italské rodině, která měla a dosud má své vlastní hospodářství, a tak je zvyklý na jakost nevyššího kalibru.
4–6 porcí
Maso
4 lžíce olivového oleje
1 větší cibule
1 kg vepřového boku s kostí
700 g drcených rajčat
voda
sůl
mletý pepř
Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku dosklovata, pak vložíme celý bůček, zalijeme drcenými rajčaty a trochou vody tak, aby byl bůček zakrytý, osolíme, opepříme, přiklopíme a dusíme 2 hodiny, až je bůček zcela měkký. Na závěr můžeme ještě dochutit solí a mletým pepřem. Uvařený bůček nakrájíme a podáváme s těstovinami.
Cavatelli
½ kg semolinové mouky
250 ml vody
1 lžíce olivového oleje
voda a sůl na vaření
Mouku vysypeme na vál, uděláme v ní důlek a postupně vpracováváme vodu. Nakonec do těsta ještě vpracujeme olivový olej. Těsto by mělo být tuhé a hladké. Těsto přiklopíme mísou a necháme 1 hodinu odležet. Poté vyvalujeme hady silné 1 cm v průměru, dlouhé asi 30 cm. Takto necháme 20 minut proschnout. Poté krájíme našikmo 2 cm špalíčky, které opět necháme proschnout, asi 10 minut. Prstem vymačkáváme do každého špalíčku důlek. Vaříme 15-20 minut v osolené vodě s trochou oleje.
Ohodnoťte tento recept: