Krůta pečená v papilotě s omáčkou z pečených paprik


4 porce
600−800 g krůtích prsou
mletý pepř
sůl
2 snítky tymiánu
olivový olej
40 g máslapečicí papír na zabalení papiloty
Krůtí prso ponecháme vcelku, opepříme, osolíme vpracujeme drhnutý a nasekaný tymián a dobře potřeme olejem. Položíme na dostatečně velký kus pečicího papíru, navrch masa dáme kousek másla a maso pevně zabalíme a papilotu dobře utáhneme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C asi 1 hodinu.
Poté krájíme na plátky a podáváme s omáčkou z pečených paprik a rýží, nejlépe natural.
omáčka z pečených paprik
2 červené papriky
3 stonky řapíkatého celeru
2 středně velké brambory
1 mrkev
1 cibule
olivový olej
zeleninový nebo drůbeží vývar
mletý pepř
sůl
cukr
ocetpodáváme s rýží
Červené papriky opečeme na troše oleje dohněda, poté slupku odstraníme, stejně tak semínka a nakrájíme na menší kousky.
Řapíkatý celer, brambory, mrkev a cibuli nakrájíme na kostičky a opečeme na oleji dozlatova, přidáme připravené papriky, zalijeme vývarem, ochutíme mletým pepřem, solí, trochou cukru a střikem octa. Když je zelenina měkká, vše rozmixujeme v hladkou omáčku.
Ohodnoťte tento recept: