Kremrolová srdíčka


2 listová těsta
3 žloutky a trochu mléka na potření
rozvar
250 ml vody
200 g krupicového cukru
sníh
3 bílky
100 g cukru
na ozdobení
sušené ovoce
oříšky
Listové těsto rozválíme dotenka nebo pro snadnější přípravu použijeme už koupené, rozválené pláty. Vykrájíme srdíčka či jiné tvary podle libosti, potřeme žloutky rozšlehanými s trochou mléka. Propícháme vidličkou a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 9 minut. Pokud se těsto nafukuje, v páté minutě pečení lžičkou těsto lehce přimáčkneme. Necháme vychladnout.
Pro přípravu rozvaru potřebujeme teploměr na vaření. Současně budeme potřebovat robot.
Do kastrolu vlijeme vodu, vsypeme cukr a vaříme. Když teplota rozvaru dosáhne 110 °C, začneme šlehat bílky s cukrem. Když rozvar dosáhne 120 °C, pomalu ho vlijeme do vyšlehávaného sněhu. Šleháme do tuhé hmoty.
Poté pomocí cukrářského sáčku zdobíme listová srdíčka a dekorujeme sušeným ovocem a oříšky.
Ohodnoťte tento recept: