Ryby a mořské plody

Kapr s pečenou zeleninou, šafránem a tymiánovou omáčkou

4 porce

1 filet kapra
80 g špeku
60 g másla
drcený kmín
200 g šalotky
40 g másla
200 ml 33% smetany
2 snítky tymiánu
1 citron
sůl

Filet nakrájíme na jednotlivé porce, okmínujeme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou.

Špek nakrájíme na kostičky, šalotky na klínky.

Na pánvi s trochou oleje opečeme rybu nejprve kůží dolů, poté obrátíme, opečeme a vyjmeme.

Do pánve s výpekem vložíme nakrájený špek, snítky tymiánu, lehce vypečeme, přidáme šalotky, opečeme, vlijeme smetanu, ochutíme pepřem, citronovou šťávou (když se omáčka vařím, jinak by se srazila), podle chuti dosolíme a vložíme porce ryby a necháme prohřát. Podáváme se zeleninou.

zelenina se šafránem

200 g mrkve
200 g celeru
200 g kořenové petržele
1 kedlubna
4 jarní cibulky
40 g másla
špetka šafránu
sůl
100 ml bílého vína

Kořenovou zeleninu a kedlubnu nakrájíme na kostky. Jarní cibulku nakrájíme na válečky. Opečeme na másle společně s šafránem, zalijeme vínem a krátce podusíme. Osolíme.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl