Polévky

Polévka jarňačka z uzeného masa a klobásy s jarní zeleninou

10–12 porcí

500 g uzeného masa
2 masové klobásy
5 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře
4 bobkové listy
60 g másla
4 lžíce hladké mouky
1 kedlubna
2 mrkve
3 jarní cibulky
3 stonky řapíkatého celeru
1 svazek ředkviček
200 ml 33 % smetany
2 l vody
sůl
petrželka

Do vody vložíme koření, uzené maso a klobásy. Přivedeme k varu a pozvolna vaříme asi hodinu. Poté vyjmeme maso a klobásu a nakrájíme na kostičky. Vývar scedíme.

Mrkev a kedlubnu nakrájíme na kostky, jarní cibulku na kolečka, ředkvičky na čtvrtky, řapíkatý celer na plátky.

Veškerou zeleninu orestujeme na másle, zaprášíme moukou a zarestujeme, zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a povaříme deset minut. Zjemníme smetanou a ochutíme solí a sekanou petrželkou.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl