Moučníky a cukroví

Velikonoční buchtičky s kandovaným ovocem a marcipánem

250−300 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
42 g droždí
200 g másla
4 žloutky
200 ml mléka
100 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
4 cl rumu
špetka soli
200 g kandovaného ovoce
200 g marcipánu

máslo s rumem na potření

Připravíme si kynuté těsto – droždí rozmícháme se lžící cukru na kašičku, přidáme ostatní ingredience – vlahé rozpuštěné máslo, žloutky, vlažné mléko, mouky, cukry, rum, špetku soli a kandované ovoce. Nejlépe v robotu zamícháme v tuhé hladké těsto, které se nelepí na mísu. Poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout, alespoň hodinu, během kynutí jednou až dvakrát promícháme.

Poté z těsta tvoříme hady, ukrajujeme stejné dílky, z nichž tvarujeme kuličky, do nichž vkládáme kousek marcipánu a které skládáme jednu vedle druhé do máslem vymaštěného pekáče; mezi jednotlivými kousky těsta též promastíme. Připravené buchtičky necháme ještě patnáct až dvacet minut pod utěrkou kynout.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi dvacet minut dozlatova. Ještě horké potřeme rozpuštěným máslem s rumem.

Ohodnoťte tento recept: 

14 hlasů

Další recepty Celý díl