Vločková kaše s kokosovým mlékem, jablky, skořicí a ořechy
2–4 porce
4 hrsti jemných ovesných vloček
voda, 2 špetky soli a střik jablečného octa na fermentaci
250 ml rostlinného mléka
kousek celé skořice
1 hvězdička badyánu
2 hrsti fermentovaných ořechů
2 jablka
2 lžíce agávového sirupu
citronová šťáva
1 lžička skořice
Večer zalijeme ovesné vločky vodou tak, aby byly ponořené, přidáme sůl a střik jablečného octa. Ponecháme přes noc fermentovat.
To samé uděláme s ořechy (před podáváním scedíme a propláchneme).
Druhý den nakrájíme na drobné kostičky jablka, smícháme se sirupem a citronovou šťávou.
Necháme marinovat.
Do kastrůlku vlijeme mléko, přidáme koření a chvilku povaříme, aby se chuť koření dostala do mléka. Poté vmícháme ovesné vločky a už necháme jen prohřát.
Kaši servírujeme s marinovanými jablky a ořechy.
Ohodnoťte tento recept: