Luštěniny a obiloviny

Vločková kaše s kokosovým mlékem, jablky, skořicí a ořechy

2–4 porce

4 hrsti jemných ovesných vloček
voda, 2 špetky soli a střik jablečného octa na fermentaci
250 ml rostlinného mléka
kousek celé skořice
1 hvězdička badyánu
2 hrsti fermentovaných ořechů
2 jablka
2 lžíce agávového sirupu
citronová šťáva
1 lžička skořice

Večer zalijeme ovesné vločky vodou tak, aby byly ponořené, přidáme sůl a střik jablečného octa. Ponecháme přes noc fermentovat.

To samé uděláme s ořechy (před podáváním scedíme a propláchneme).

Druhý den nakrájíme na drobné kostičky jablka, smícháme se sirupem a citronovou šťávou.

Necháme marinovat.

Do kastrůlku vlijeme mléko, přidáme koření a chvilku povaříme, aby se chuť koření dostala do mléka. Poté vmícháme ovesné vločky a už necháme jen prohřát.

Kaši servírujeme s marinovanými jablky a ořechy.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl