Polévky
Zeleninová polévka s fermentovanou cizrnou a bylinkami


6â’8 porcí
4 lžíce olivového oleje
2 řapíky celeru
1 menší fenykl
1 cuketa
1 lilek
2 rajčata
1 lžíce dvojitého rajčatového protlaku
směs bylinek – tymián, rozmarýn, oregano, petrželka
1,3 l zeleninového vývaru
200 g fermentované vařené cizrny*
sůl
Na oleji opečeme všechnu zeleninu nakrájenou na kostičky, přidáme protlak a cizrnu, na finále bylinky, vše krátce povaříme, dle potřeby dosolíme a ihned podáváme.
Pozn.:
Cizrnu fermentujeme tak, že ji propláchneme, zalijeme vodou, přidáme 2 lžičky soli a střik jablečného octa. Takto ponecháme alespoň 24 hodin, proces však můžeme zopakovat, tj. vyměnit vodu, opět přidat sůl a ocet a po dalším dni slít, propláchnout a uvařit doměkka.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů