Polévky

Zeleninová polévka s fermentovanou cizrnou a bylinkami

6â’8 porcí

4 lžíce olivového oleje
2 řapíky celeru
1 menší fenykl
1 cuketa
1 lilek
2 rajčata
1 lžíce dvojitého rajčatového protlaku
směs bylinek – tymián, rozmarýn, oregano, petrželka
1,3 l zeleninového vývaru
200 g fermentované vařené cizrny*
sůl

Na oleji opečeme všechnu zeleninu nakrájenou na kostičky, přidáme protlak a cizrnu, na finále bylinky, vše krátce povaříme, dle potřeby dosolíme a ihned podáváme.

Pozn.:

Cizrnu fermentujeme tak, že ji propláchneme, zalijeme vodou, přidáme 2 lžičky soli a střik jablečného octa. Takto ponecháme alespoň 24 hodin, proces však můžeme zopakovat, tj. vyměnit vodu, opět přidat sůl a ocet a po dalším dni slít, propláchnout a uvařit doměkka.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl