Kebab


Namísto klasických karbanátků vyzkoušejte blízkým východem vonící šišky z mletého hovězího masa – jeden z tradičních kebabů.
4–6 porcí
Masová směs
800 g mletého hovězího masa
1 cibule
sušený tymián
drcený římský kmín
petrželová nať
sůl
olej na smažení
Maso dobře promícháme s najemno nakrájenou cibulí, kořením, sekanou petrželovou natí, ochutíme solí a chvíli necháme odležet. Ze směsi tvarujeme šišky (válečky), ruce si při tvarování namáčíme ve studené vodě. Smažíme ze všech stran.
Salát
4 rajčata
1 červená cibule
1 salátová okurka
1/2 ledového salátu
1 mrkev
hrst petrželky
citronová šťáva
olivový olej
Zeleninu nakrájíme na libovolné tvary, zakápneme citronovou šťávou a olejem. Podáváme s jogurtovou omáčkou.
Jogurtová omáčka
velký kelímek bílého jogurtu
2 stroužky česneku
sůl
špetka chilli
1 lžíce olivového oleje
Jogurt smícháme s drcenými stroužky česneku rozetřeným se solí, chilli a olejem.
Ohodnoťte tento recept: