Moučníky a cukroví

Rezavá voňavá bábovka

Nevšední, dobroučká, nádherně zbarvená a po perníkovém koření vonící bábovka!

250 g moučkového cukru
3 vejce
125 g másla
300 g rajčatové šťávy z konzervy
100 g rozinek
100 g nasekaných vlašských ořechů
špetka strouhaného muškátového oříšku
1 lžička mleté skořice
2 lžičky perníkového koření
1 lžička jedlé sody
2 lžičky pečicího prášku do perníku
citronová kůra
250 g polohrubé mouky
máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy

Cukr vyšleháme s vejci do pěny. Poté vmícháme rozpuštěné (ne horké!) máslo, rajčatovou šťávu a ostatní ingredience. Pokud je těsto příliš tuhé (každá mouka je trochu jiná), naředíme trochou mléka.

Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vymazané bábovkové formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut, poté snížíme na 180 °C a dopékáme asi 45 minut. Propečenost těsta vyzkoušíme špejlí – když se těsto na špejli nelepí, je pečeno.

Ohodnoťte tento recept: 

46 hlasů

Další recepty Celý díl