Salát z fermentované čočky beluga s jablkem, červenou řepou a avokádem


Fermentace luštěnin, obilovin, ořechů i sušeného ovoce zajišťuje pro náš organizmus dobrou stravitelnost surovin, nastartování enzymů v nich spících, stejně jako vitaminů a všech blahodárných minerálních látek a stopových prvků. Věnujme proto naší čočce náležitou péči!
2 porce
1 hrst čočky beluga
(voda, špetka soli a lžička vinného octa na fermentování;
2 bobkové listy a 4 kuličky nového koření na uvaření čočky)1 jablko
1 vařená červená řepa
1 jarní cibulka
1 avokádo
mletý bílý pepř
sůl
1 citron
1 limeta
avokádový olej
svazek koriandru
výhonky červené řepy
Čočku propláchneme a den před vařením namočíme do vody, do níž přidáme špetku soli a střik vinného octa. Promícháme. Po 24 hodinám vodu slijeme, čočku propláchneme a uvaříme spolu s bobkovým listem a novým kořením. Opět scedíme.
Jablko, červenou řepu a jarní cibulku s avokádem nakrájíme na menší kousky, promícháme s čočkou. Smícháme s dresinkem, který vymícháme z avokádového oleje, citronové a limetové kůry a šťávy, soli, mletého pepře. Na závěr vmícháme sekaný koriandr, podáváme s klíčky a pečivem.
Ohodnoťte tento recept: