Maso

Katův šleh

Klasika, která v pamětnících probudí nostalgii i rozesmáté vzpomínky na pikantní pokrm s bodrým názvem.

4 porce

700 g vepřové kýty
slunečnicový olej
1 červená cibule
2 jarní cibulky
1 červená paprika
1 chilli paprička
1 lžíce rajského protlaku
100 g drcených rajčat
2 kyselé sterilované okurky
worcesterská omáčka
sůl
mletý pepř

Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na klínky, papriku, okurky a jarní cibulku na proužky. Chilli najemno.

Nudličky masa ochutíme solí, pepřem a promícháme s olejem. Zprudka opečeme na pánvi, vyjmeme a poté orestujeme zeleninu a chilli, vmícháme protlak, osmahneme, přidáme rajčata a na závěr vrátíme maso a dochutíme worcesterskou omáčkou, solí a mletým pepřem. Podáváme s rýží nebo tradičně s bramboráčky či hranolky.

Ohodnoťte tento recept: 

185 hlasů

Další recepty Celý díl