Cibulová omeleta s uzeným masem a opečeným chlebem


4 porce
8 vajec
4 středně velké cibule
1/4 staršího chleba
2−3 lžíce sádla
200 g uvařeného uzeného masa
svazek petrželky nebo pažitky
sůl
mletý pepř
Cibuli nakrájíme na klínky. Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky a petrželku nasekáme. Chleba natrháme na kousky i s kůrkou. Natrhaný chleba opečeme krátce nejprve nasucho, poté přidáme ½ lžíce sádla a opět opečeme.
Omeletu budeme připravovat po jednotlivých porcích. V pánvi rozpustíme asi ½ lžíce sádla, vložíme ¼ dávky cibule, ¼ dílu uzeného masa a opečeme.
Mezitím si rozklepneme dvě vajíčka a vyšleháme je spolu se dvěma špetkami soli, trochou pepře a sekanou petrželkou. Nalijeme je na opečenou cibuli s uzeným, vložíme natrhané a opečené kousky chleba. Upečeme, jakmile se vejce „zatáhnou“, vložíme ještě na 1 minutu do vyhřáté trouby na 180 °C.
Ohodnoťte tento recept: