Maso

Vepřové karbanátky s kysaným zelím a nastavovanou kaší

4 porce

600 g vepřového mletého masa z plece
1 velká cibule
2 lžíce sádla
200 g kysaného zelí
1/2 lžičky mletého kmínu
2 lžičky sladké mleté papriky
1 lžička chilli
sušená majoránka
sůl
mletý pepř

nastavovaná kaše

700 g oloupaných brambor
voda na uvaření
80 g másla
150 ml mléka
sůl
200 g uvařených ječných krup

Cibuli nakrájíme najemno. Rozpálíme sádlo, vložíme cibuli a orestujeme dozlatova, přidáme pokrájené zelí s kořením, opečeme a dobře promícháme.

Směs necháme zchladnout a vmícháme do masa. Vytvarujeme karbanátky a opékáme pozvolna na pánvi z obou stran, poté dopečeme v troubě vyhřáté na 180 °C.

Brambory nakrájíme na malé kousky a uvaříme doměkka v osolené vodě. Scedíme a dohladka rozmixujeme. Zašleháme horké mléko s rozpuštěným máslem a vmícháme kroupy. Dosolíme podle chuti.

Ohodnoťte tento recept: 

25 hlasů

Další recepty Celý díl