Ryby a mořské plody

Minipalačinky plněné žervé s kaviárem

palačinky

100 g hladké mouky
200 ml mléka
1 vejce
citronová kůra
špetka soli
olej

náplň

3 kostky žervé
hrst čerstvých bylinek
2 malé skleničky kaviáru (černý, červený)
sůl
mletý pepř
řapíkatý celer nebo citron na ozdobu

Z mouky, mléka a vejce vymícháme hladké lité těsto, ochutíme citronovou kůrou, solí a přidáme trochu oleje. Těsto necháme chvilku odstát a pečeme velmi tenké palačinky.

Po upečení necháme palačinky zchladnout a mažeme je tenkou vrstvou náplně, zarolujeme, v pravidelných rozestupech spojíme párátkem, aby se nám palačinka při krájení nerozbalila. Mezi párátky krájíme šikmé řezy, zdobíme například řapíkatým celerem nebo kouskem citronu.

Žervé vymícháme se směsí sekaných bylinek, kaviárem, osolíme, opepříme.

Ohodnoťte tento recept: 

8 hlasů

Další recepty Celý díl