Ryby a mořské plody

Kanapka s pomazánkou z tresčích jater a octovým želé

2 plechovky tresčích jater
1 menší cibule
šťáva z citronu
sůl
mletý pepř
toustový chléb tmavý

octové želé

1 plátek želatiny
3 lžíce balsamikového octa
80 ml vody
sůl
mletý pepř

Sardinky rozmačkáme nebo rozmixujeme (slijeme olej; pokud ho ponecháme, je většinou třeba zahustit strouhankou) a do směsi vmícháme najemno nakrájenou cibuli, ochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem. Pomazánku mažeme na kousky toustového chleba. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Ocet smícháme s vodou, osolíme, opepříme a přidáme nabobtnat želatinu. Ohřejeme (nevaříme!) a nalijeme do ploché misky vyložené fólií, necháme ztuhnout. Poté nakrájíme na kostičky a poklademe na hotové kanapky.

Ohodnoťte tento recept: 

8 hlasů

Další recepty Celý díl