Maso

Pikantní kuřecí stehýnka (marinovaná v zázvoru a teriyaki omáčce se skleněnými nudlemi)

Vůně daleké země plné úsměvů, thajský pozdrav v mrazivých dnech vás zahřeje do slova a do písmene na jazyku i na duši. Chilli, česnek a zázvor dokáží své. V kombinaci s barevnou zeleninkou je tento pokrm i pastvou pro oči. Autorem je Jirka Král, skvělý kuchař a gastronomický primář Kuchařské pohotovosti.

4 porce

Maso

4 vykostěná kuřecí stehna
150 ml teriyaky omáčky
1 lžíce medu
4 chilli papričky (zelené a červené)
špetka chilli
3 stroužky česneku
10 cm kořene zázvoru
50 ml slunečnicového oleje
sůl
bambusové špejle

V teriyaky omáčce rozmícháme med, nasekané chilli papričky, ½ nastrouhaného zázvoru a vložíme do ní na širší nudle překrájená stehna na 2-4 hodiny. Poté maso napichujeme na špízy.

Zbylý zázvor nakrájíme na nudličky, česnek na plátky a opečeme na oleji dosklovata a dáme stranou. Na tutéž pánev vložíme špízy, opečeme ze všech stran. Poté špízy vložíme do trouby na 15-20 minut a při 130 °C dopečeme.

Příloha

skleněné nudle
1 svazek zelené cibulky
2 mrkve
1 pórek
2 stroužky česneku
výhonky − sakura mix

Česnek nakrájíme na plátky, cibulku, mrkev a pórek na tenké nudličky. Na oleji opečeme nejprve česnek dosklovata, poté mrkev, až pustí žlutou šťávu (karoten), přidáme pórek, na závěr uvařené skleněné nudle (dbejte postupu uvedeného v návodu).

Špízy vložíme na úhlednou hromádku nudlí, posypeme smaženým zázvorem a sakura výhonky.

Ohodnoťte tento recept: 

14 hlasů

Další recepty Celý díl