Rybí polévka s kapřími knedlíčky a mlíčím


Lahodná, tradiční a přece jiná! Změna je život. Vyzkoušejte knedlíčky z kapřího masa a mlíčí ponechejte ve velkých kusech a jen tak ho se zeleninkou na másle orestujte. Polévka měla u všech přítomných rybářů velký úspěch, zajisté bude mít i u vás.
8 porcí
50 g másla
2 lžíce hladké mouky
2 l rybího vývaru
V hrnci rozpustíme máslo, zasypeme moukou, zasmahneme a za stálého míchání zalijeme rybím vývarem (rybí vývar viz odkazy). Necháme povařit alespoň 15 minut. Do polévky zavařujeme kapří knedlíčky a vkládáme zeleninu orestovanou spolu s mlíčím. Chvíli povaříme a podáváme.
kapří knedlíčky
400 g kapřího filetu bez kůže
1–2 žloutky
strouhanka
stroužek česneku
majoránka
střik bílého vína
sůl
Kapří filet bez kůže semeleme, přidáme žloutky, strouhanku na zahuštění, ochutíme utřeným česnekem a majoránkou. Podle potřeby naředíme a ochutíme střikem bílého vína. Vypracujeme hladké těsto, ze kterého tvarujeme kuličky, které zaváříme přímo do polévky.
zelenina s mlíčím
30 g másla
250 g kořenové zeleniny
mlíčí
sůl
Na másle orestujeme na jemné proužky nakrájenou zeleninu, přidáme kusy mlíčí, lehce osolíme a vkládáme do polévky, necháme přejít varem a podáváme.
Ohodnoťte tento recept: