Zeleninová jídla

Středomořský salát s cizrnou

Chutný, pikantní a zdravý, takový je salát nejen pro tanečníky StarDance!

4 porce

4 porce
2 stroužky česneku
4 půlky sušených rajčat z nálevu
2 lžíce balsamikového octa
4 lžíce extra panenského olivového oleje
mletý pepř
sůl
1 římský salát
4 hrsti rukoly
2 lžíce černých oliv
2 lžíce zelených oliv
8 lžic vařené cizrny (nebo konzervované)

na podávání bageta

Česnek utřeme, rajčata nasekáme najemno a s octem, olejem, pepřem a solí vymícháme dresink.

Římský salát nakrájíme na nudličky, smícháme s rukolou, olivami, cizrnou a dresinkem.

Podáváme samotný s bagetkou nebo jako přílohu k masu, rybě či sýrové míse.

Ohodnoťte tento recept: 

13 hlasů

Další recepty Celý díl