Ryby a mořské plody

Treska s citronovým pepřem, fazolovými lusky a hráškem na smetaně

Milý Saša Hemala, vládnoucí kultivovanou a vybranou rétorikou, vařil pro tanečníky lehkou tresku se zadělávanou zeleninkou. Je jasně vidět, že se neumí mazlit jenom se slovem, ale i s dobrou krmí.

4 porce

Zelenina

50 g másla
2 lžičky hladké mouky
250 ml smetany
300 g fazolových lusků
300 g máslového hrášku
sůl
mletý pepř

Nejprve si připravíme zadělávanou zeleninku. Na másle osmahneme mouku, za stálého míchání zalijeme smetanou, provaříme, vmícháme blanšírovanou (krátce spařenou) zeleninku a ještě chvilku povaříme, aby byla na skus, osolíme, dochutíme pepřem.

Treska

800 g tresky
4 stroužky česneku
citronový pepř
hrst petrželky
sůl
olivový olej
1 citron

příloha – bageta s panenským olivovým olejem

Tresku potřeme rozetřeným česnekem se solí, opepříme citronovým pepřem (drcený pepř s citronovou kůrou), posypeme sekanou petrželkou a opečeme na olivovém oleji z obou stran. Podáváme s citronem, zadělávanou zeleninkou a bagetkou.

Ohodnoťte tento recept: 

7 hlasů

Další recepty Celý díl