Jedna z největších lahůdek cukrářských výrobků – máme ji tady podle starého a sto léty prozkoušeného receptu. Báječná roláda!!!

365 g bílků
240 g krupicového cukru
100 g hladké mouky
80 g mletých vlašských nebo lískových ořechů
špetka soli

náplň

400 g 40 % smetany
1 lžíce krupicového cukru

Troubu vyhřejeme na 200 °C.

Z bílků vyšleháme tuhý sníh do polotuha, přidáme cukr a vyšleháme dotuha. Potom rukou opatrně vmícháme mouku s ořechy a špetkou soli.

Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do trouby. Pečeme +−7 minut. Necháme vychladnout. Korpus potřeme dotuha vyšlehanou smetanou a z delší strany zarolujeme.

Dáme vychladit a podáváme.

Ohodnoťte tento recept: 

170 hlasů

Další recepty Celý díl