Bylinkové kuře z kotlíku


Pokrmy z kotlíku prostě chutnají jinak! Mají přidanou hodnotu přírody, ohně, kouře, přírody... Byla to bašta!
6â’8 porcí
1 celé kuře
1 kg brambor
1 velká bílá cibule
2 červené cibule
4 šalotky
1 láhev bílého vína
500 g žampionů
200 g másla
sůl
slunečnicový nebo řepkový olej
marináda
2 lžíce oleje
2 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce bílého vína
sůl
2 hrsti bylinek (oregano, saturejka, tymián)
Kuře naporcujeme, brambory nakrájíme na plátky, cibuli na klínky.
Kuře naložíme do marinády, kterou si připravíme smícháním oleje, hořčice (my jsme použili rakouskou s estragonem, ale naše plnotučná také skvěle poslouží), střikem bílého vína, trochu osolíme a přidáme nasekané bylinky.
V kotlíku na oleji opečeme nejprve cibuli, brambory, poté vložíme marinované kuře, opečeme, zalijeme vínem, doplníme podle potřeby vodou, přiklopíme poklicí a vaříme, až je kuře hotové. Přidáme nakrájené žampiony, necháme přejít varem, odstavíme, vmícháme máslo a podáváme.
Ohodnoťte tento recept: