Candát s koprovou omáčkou a zeleninou


Nejen na zámku si mohou pochutnat na lahodném candátovi! Vyzkoušejte i Vy Ondrův recept, je snadný na přípravu a chutná výtečně. Stejným způsobem můžete připravit pstruha, sivena, štiku apod.
4 porce
600 g filetu candáta
kmín
80 g másla
mletý pepř
sůl
Filet candáta nakrájíme na porce a zlehka nařízneme kůži a pokmínujeme.
Na pánvi na přepuštěném másle rybu opečeme kůží dolů, opékáme pozvolna, přeléváme máslem, během pečení opepříme, odstavíme a na závěr osolíme.
Na talíři přeléváme koprovou omáčkou a podáváme se zeleninou.
koprová omáčka
300 ml bílého vína
250 ml 33% smetany
1 citron
1 stroužek česneku
cukr
sůl
50 g másla
kopr
Bílé víno zredukujeme na polovinu, přidáme kousek citronové kůry, stroužek česneku a smetanu a opět redukujeme. Za stálého varu dochutíme špetkou cukru, soli a citronovou šťávou (omáčka se musí vařit, aby se při přidání citronu nesrazila). Odstavíme, vyjmeme česnek, zjemníme máslem a vmícháme nasekaný kopr.
zelenina
600 g zeleniny
- mix podle chuti (mrkev, patison, šalotka)
200 g malých brambor
Mrkev a brambory předvaříme na skus.
Veškerou zeleninu nakrájíme a opečeme na oleji, zprudka a krátce, na závěr osolíme a vhodíme lístky bazalky.
Ohodnoťte tento recept: