Daňčí hřbet zapečený v listovém těstě s houbovou smaženicí a pečená červená řepa s česnekem a rozmarýnem


6 porcí
600 g daňčího hřbetu
mletý pepř
sůl
40 g sádla
houbová smaženice
400 g lesních hub
1 cibule
drcený kmín
4 kuličky jalovce
4 kuličky nového koření
6 kuliček černého pepře
2 vejce400 g listového těsta
2 hrsti strouhanky
1 vejce na potření
červená řepa
600 g vařené červené řepy
50 ml rostlinného oleje
4 stroužky česneku
1 snítka rozmarýnu
mletý pepř
sůl
Jelení hřbet očistíme, osolíme, opepříme, ze všech stran opečeme na 1/3 sádla a necháme zchladnout.
Houby nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na sádle dosklovata, přidáme houby a orestujeme. Okořeníme drceným kořením a osolíme. Přidáme vejce a promícháme, aby se vejce srazilo. Necháme zchladnout.
Listové těsto rozválíme, na plát položíme opečený hřbet, poklademe smaženicí a dobře zabalíme. Potřeme vajíčkem a vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme 15 minut.
Řepu nakrájíme na silnější plátky, opečeme na oleji spolu s rozmáčknutými stroužky česneku, přidáme nasekaný rozmarýn, osolíme, opepříme a podáváme.
Ohodnoťte tento recept: