Ryby a mořské plody

Smažený kapr zapečený v zelenině

4–6 porcí

600 g kapřího filetu bez kostí
sůl
4 stroužky česneku
1 citron
100 g hladké mouky
3 vejce
100 g strouhanky
olej na smažení

zeleninová směs

1 mrkev
1 petržel
¼ celeru
200 g květáku
1 cibule
200 g raných brambor
kmín
snítka libečku
200 ml bílého vína
4 rajčata
mletý pepř
sůl
80 g sádla

Kapra naporcujeme na kousky, pokapeme citronem a potřeme česnekem utřeným se solí. Obalíme v trojobalu a usmažíme do zlatova.

Brambory nakrájíme na půlkolečka, mrkev a petržel také. Cibuli nakrájíme na klínky. Květák rozebereme na malé růžičky. Celer nakrájíme na kostky. Na sádle nejprve orestujeme kořenovou zeleninu, přidáme cibuli, květák a brambory. Orestujeme, přidáme kmín, sůl a bílé víno. Na konec přidáme na kostky krájená rajčata a nasekaný libeček. Promícháme a podusíme asi 1 minutu.

Hotovou směs rozložíme na dno pekáčku, navrch naskládáme porce smaženého kapra a pečeme ještě při 180 °C 20 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl