Ryby a mořské plody

Kapr po husitsku s rösti

Kouzlo tohoto receptu se skrývá v chlebové omáčce, která má jemně navinulou chuť a vůni po citronu a čerstvé petrželce. Kapříka zkuste doplnit o bramborovou přílohu – rösti.

4 porce

4 porce kapra po 150–200 g
sůl
mletý pepř
hladká mouka
olej
4 krajíce chleba Šumava
200 ml 10°piva
mletý pepř
cukr krupice
citronová šťáva a kůra
petrželka

rösti

4 bramory
1 cibule
2 vejce
4 lžíce hladké mouky
mletý pepř
sůl
olej

Do kastrolu vlijeme pivo a nalámeme střídku chleba, necháme rozmočit, zahřejeme a rozmixujeme. Podle chuti omáčku ochutíme solí, mletým pepřem, cukrem, citronovou kůrou a šťávou. Necháme přejít varem, přidáme nasekanou petrželku a uchováme v teple.

Porce kapra osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme na oleji. Olej z pánve slijeme, rybu přelijeme chlebovou omáčkou, prohřejeme a podáváme.

Brambory nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme na klínky. V míse zamícháme s vejci a hladkou moukou, ochutíme pepřem, solí. Smažíme na oleji dozlatova z obou stran.

Ohodnoťte tento recept: 

14 hlasů

Další recepty Celý díl