Zvěřinový salát v pikantní marinádě


Dresink je třeba ochutit velmi výrazně, aby ještě teplá zeleninová směs absorbovala jeho pikantní chuť. Do tohoto zchladlého salátového základu přidáme maso a pak mu dopřejeme další odležení. Na dobré věci si prostě musíme umět počkat.
4 porce
300 g uvařeného srnčího ořezu
olej
6 žampionů
2 nakládané kyselé okurky
½ červeného paprikového lusku
1 jablko
dresink
30 ml oleje, 10 ml balsamikového octa, 30 ml červeného vína, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce kečupu, sůl
Měkké maso nakrájíme na nudličky. Na oleji orestujeme nakrájené žampiony, okurku, papriku, na závěr přidáme jablko. Ještě teplou směs vmícháme do dresinku, při pokojové teplotě necháme zchladnout a přidáme maso. Vše zlehka promícháme, necháme alespoň hodinu marinovat a podáváme.
Dresink připravíme smícháním všech ingrediencí.
Ohodnoťte tento recept: