Maso

Sendvič s hovězí klobásou a chakalaka omáčkou

Vězte, určitě stojí za to vyzkoušet kombinaci skvěle vychucené klobásy s chakalaka omáčkou! Chakalaka omáčka může mít různé využití, záleží pouze na Vaší fantazii! Skrývá v sobě velké množství zeleniny, kari, čerstvý zázvor, a ve spojení s uzenými fazolemi je výtečná i samotná.

4–6 porcí

500 g hovězí klobásy
4−6 celozrnných housek
olivový olej

chakalaka omáčka

1 velká cibule
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 zelená paprika
3 velké mrkve
2 zelené chilli papričky
2−3 stroužky česneku
1−2 lžíce čerstvého zázvoru
1 lžíce kari
3 lžíce rajčatového protlaku nebo pasty
400 g drcených rajčat
400 g pečených fazolí
čerstvé bylinky
olivový olej

Na drobné kostičky nakrájíme cibuli, mrkev, papriky (červenou, žlutou i zelenou), chilli papričku. Vše osmahneme na olivovém oleji, začínáme cibulí, poté přidáváme ostatní zeleninu.

Česnek nakrájíme nadrobno, zázvor nastrouháme, osmahneme na oleji, přidáme kari, opět osmahneme, vmícháme rajský protlak, zarestujeme, poté přidáme připravenou zeleninovou směs, osmahneme, ochutíme mletým pepřem, vmícháme drcená rajčata, dobře prohřejeme a odstavíme. Na závěr vmícháme fazolky a čerstvé bylinky.

Klobásu ogrilujeme. Klobásu vkládáme do rozkrojených housek potřených chakalaka omáčkou.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl