Maso
Kuřecí roláda s vaječnou fáší


Masová roláda nikdy nezklame, fáš neboli náplň si můžeme připravit podle své chuti. Navíc roláda chutná teplá i studená.
6 porcí
1 celé kuře
1 cibule
1 čerstvá kapie
150 g šunky
3 lžíce oleje
3 vejce
1 jarní cibulka (zelená část)
hrst hrášku
mletý pepř
sůl
50 g másla
voda na podlití
Kuře vykostíme, skelet použijeme na kuřecí vývar.
Na oleji osmahneme na drobné kostičky nakrájenou cibuli, kapii a šunku, vmícháme vejce, osolíme, opepříme, odstavíme a přidáme hrášek a zelenou část jarní cibulky.
Na upravený plát masa navršíme směs, zarolujeme, svážeme kuchařským provázkem, vložíme do pekáče, poklademe máslem, trochu podlijeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C asi hodinu dozlatova. Podáváme se šťouchanými brambory.
Ohodnoťte tento recept:
8 hlasů