Polévky

Cibulová polévka

Prostá, jednoduchá, vcukuletu připravená, výtečná a výživná je cibulová polévka!

4–6 porcí

6 lžic oleje
30 g másla
3 cibule
1 jarní cibulka
1,2 l kuřecího vývaru
sůl
mletý pepř

Cibuli nakrájíme na klínky, jarní cibulku na kolečka – do základu použijeme jen bílou část, zelenou ponecháme na podávání (aby neztratila hezkou zelenou barvu).

V hrnci rozehřejeme olej a máslo, cibule opečeme dosklovata a zalijeme horkým vývarem. Povaříme asi 10 minut a dochutíme solí a mletým pepřem.

krutony

veka či starší pečivo
máslo

Pečivo nakrájíme na kostičky a opečeme na másle dozlatova.

Ohodnoťte tento recept: 

18 hlasů

Další recepty Celý díl