Polévky

Gulášová polévka z kotrče

Kotrč nebo bedla jedlá jsou ideálními houbami na přípravu falešné „gulášové“ nebo chcete-li „dršťkové“ polévky. I jiné houby jsou však v polévce velmi chutné.

4 porce

1 cibule
2 lžíce sádla
250 g čerstvých hub (kotrč i jiné)
paprika mletá sladká
kmín celý i drcený

jíška

2 lžíce sádla
100 g mrkve
100 g celeru
paprika mletá pálivá
1 lžíce hladké mouky

na dochucení

česnek
majoránka
petrželka
sůl

Cibuli nakrájíme na kostičky a opečeme ji na sádle dozlatova, přidáme kmín, nakrájené houby, orestujeme, zaprášíme paprikou, zarestujeme, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu.

Na sádle orestujeme najemno nastrouhanou mrkev a celer, zaprášíme paprikou a moukou, orestujeme, za stálého míchání zalijeme vodou a zavaříme. Tuto jíšku vmícháme do polévky, provaříme dvacet minut a dochutíme drceným česnekem, majoránkou a solí. Podáváme s nasekanou petrželkou.

Ohodnoťte tento recept: 

90 hlasů

Další recepty Celý díl