Gulášová polévka z kotrče

Kotrč nebo bedla jedlá jsou ideálními houbami na přípravu falešné „gulášové“ nebo chcete-li „dršťkové“ polévky. I jiné houby jsou však v polévce velmi chutné.
4 porce
1 cibule
2 lžíce sádla
250 g čerstvých hub (kotrč i jiné)
paprika mletá sladká
kmín celý i drcený
jíška
2 lžíce sádla
100 g mrkve
100 g celeru
paprika mletá pálivá
1 lžíce hladké mouky
na dochucení
česnek
majoránka
petrželka
sůl
Cibuli nakrájíme na kostičky a opečeme ji na sádle dozlatova, přidáme kmín, nakrájené houby, orestujeme, zaprášíme paprikou, zarestujeme, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu.
Na sádle orestujeme najemno nastrouhanou mrkev a celer, zaprášíme paprikou a moukou, orestujeme, za stálého míchání zalijeme vodou a zavaříme. Tuto jíšku vmícháme do polévky, provaříme dvacet minut a dochutíme drceným česnekem, majoránkou a solí. Podáváme s nasekanou petrželkou.
Ohodnoťte tento recept: