Ayam goreng (smažené kuře)


4 porce
8 kuřecích paliček
2 šálky kuřecího vývaru
100 ml rýžového oleje
sambal
1 lžíce koriandru
3 stroužky česneku
2 cm čerstvé kurkumy
2 cm zázvoru
1 cm galangalu
1 lžíce sekaného palmového cukru
1 čerstvá paprička beraní roh2 lžíce oleje
2 limety
koriandr, hladkolistá petrželka
Jako první si připravíme sambal: Najemno nasekáme a v hmoždíři utřeme na pastu všechny suroviny kromě oleje, limety a petrželky.
Dvě lžíce oleje zahřejeme ve woku, poté přidáme koření a orestujeme.
Do pánve wok vlijeme rýžový olej a hodně rozpálíme, vložíme sambal, necháme zpěnit, vložíme kuřecí paličky o restujeme a mícháme, dokud není kuře pokryté směsí a posypeme nasekaným koriandrem, podlijeme vývarem. Vložíme do rozpálené trouby a při 180 °C pečeme asi 20−25 minut až je maso měkké a propečené. Při podávání posypeme koriandrem, petrželkou a zakápneme limetovou šťávou. Podáváme současně s telur petis a rýží.
Ohodnoťte tento recept: