Luštěniny a obiloviny

Nasi goreng (smažená rýže)

10 porcí

400 g čínského zelí (pak choi, choi sum)
100 g jarní cibulky
200 g zelené části pórku
4 beraní rohy
svazek koriandru
100 g hladkolisté petrželky
8 limetových/kafrových lístků
5 limetek
500 g kuřecích prsou
500 g kalamár
20 krevet (vel. 20 ks/kg)
10 vajec
200 ml olivového oleje
120 g zázvoru
100 g česneku
1600 g vařené jasmínové rýže
asi 200 ml ústřicové omáčky
asi 300 ml ketjap manis (čti kečap manis) (sladká sójová omáčka)

na podávání

sambal manis (feferonka, česnek, petrželka, limetové listy, sůl)
limetka
koriandr

Důkladně omyjeme všechnu zeleninu a necháme okapat.

Zelí nakrájíme na nudličky cca 4 cm dlouhé. Na tenké nudličky dlouhé asi 1 cm nakrájíme beraní rohy, pórek, jarní cibulku, limetové lístky a vmícháme do zelí, přidáme nasekanou petrželku s koriandrem a vše opatrně a pořádně promícháme se zelím.

Zázvor očistíme a nasekáme najemno, česnek oloupeme a nasekáme také najemno a vmícháme do zázvoru.

Očištěné kalamáry nakrájíme na kostičky, krevety na hřbetu rozřízneme a vyndáme střeva, kuřecí maso nakrájíme na nudličky.

Rozehřejeme olej ve woku (přebytek slijeme), vložíme kalamáry a orestujeme, přidáme kuřecí maso, zázvor s česnekem a opět orestujeme, pak přidáme krevety a celou směs stáhneme na 1/3 pánve.

Rozšlehaná vejce nalijeme do 2/3 pánve a upečeme v pánvi omeletu (jak mile neuděláme omeletu a vejce rozmícháme dřív, tak konečná chuť jídla bude mít chuť míchaných vajec) pak omeletu roztrháme.

Přidáme zeleninu a promícháme, na konec uvařenou rýži, prohřejeme a dochutíme ústřicovou omáčkou a ketjap manis, popřípadě dosolíme.

Když přidáme dochucovací omáčky, tak už moc dlouho nehřejeme ani nemícháme!

K nasi goreng podáváme sambal manis.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl