Filet z candáta s čočkovým salátem a křenovou omáčkou


Chutnat jídla připravená Petrem byl opravdový zážitek. Vybranou gastronomii si historické místo Richterovy vily opravdu zaslouží. Harmonie chutí tohoto pokrmu se nám odhalí po prvních soustech, kdy jemné maso lahodného candáta doplňuje navinulá čočka a dokončuje excelentní křenová omáčka.
4 porce
čočka
200 g zelené čočky
30 g špeku
1 cibule
3 stroužky česneku
3 sterilované okurky
snítka majoránky
sůl
mletý pepř
cukr
vinný ocet
křenová omáčka
300 ml kuřecího vývaru
100 ml smetany
50 ml bílého vína
2 plátky toustového chleba
30 g čerstvého křenu
1 citron
mletý pepř
sůl
candát
700–800 g filetu z candáta
sůl
mletý pepř
50 g másla
50 g olivového oleje
1 citron
Namočenou a uvařenou čočku necháme okapat.
Na pánvi orestujeme nakrájený špek, jakmile se vypeče, přidáme jemně krájenou cibuli, česnek a nakládanou okurku. Dochutíme, majoránkou, solí, pepřem, cukrem, a vinným octem.
Omáčku uvaříme z kuřecího vývaru a smetany, do které přidáme bílé víno, čerstvě nastrouhaný křen, bílé pečivo a provaříme. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Filety z candáta osolíme, opepříme a opečeme na másle s olivovým olejem, na závěr přidáme čtvrtky citronu a nakrojenou stranu opečeme. Podáváme k candátovi.
Ohodnoťte tento recept: