Moučníky a cukroví
Kakaová roláda se šlehačkou (bezlepková)


Tato roláda se v ústech jen rozplývá! Neváhejte, vyzkoušejte, je rychlá a snadná na přípravu a móóóc dobrá!
5 vajec
80 g cukru
2 lžíce kakaa
500 ml 33% šlehačky
1 ztužovač šlehačky
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Plech vyložíme pečicím papírem. Je dobré plech nejprve trochu vymastit, aby pečicí papír k plechu dobře přilnul.
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a vešleháme kakao. Zlehka vmícháme sníh z bílků.
Těsto vlijeme na plech, rozetřeme a pečeme 8−10 minut. Po vyndání z trouby roládu přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout.
Poté potřeme korpus dotuha vyšlehanou šlehačkou, zarolujeme, zabalíme do alobalu a v lednici necháme dobře vychladit.
Ohodnoťte tento recept:
105 hlasů