Maso

Bylinková jehněčí roláda plněná špenátem a hrubozrnnou hořčicí, s brokolicí a praženou panko strouhankou

Hrubozrnná hořčice, bylinky a exotický kardamom se velmi dobře snoubí a masu se špenátem dodají chuťovou „přidanou hodnotu“.

4-6 porcí

800 g jehněčí kýty bez kosti
300 g listového špenátu
50 g hrubozrnné hořčice
snítka tymiánu a rozmarýnu
30 g másla
10 stroužků česneku
1 lžička kardamomu
mletý pepř
sůl
40 ml olivového oleje
250 ml bílého vína
1 svazek plocholisté petrželky

zelenina

600 g baby brokolice
30 g másla
1 lžička římského kmínu
střik bílého vína
30 g panko strouhanky

Jehněčí kýtu vykostíme a rozkrojíme na plát, rozklepeme, osolíme, opepříme, posypeme sekaným tymiánem a rozmarýnem a potřeme hrubozrnnou hořčicí.

Česnek nakrájíme na tenké plátky a orestujeme na másle, přidáme špenát a ochutíme solí, pepřem a kardamomem. Odstavíme a špenátem poklademe maso a zarolujeme. Svážeme, osolíme a opepříme. Vložíme do pekáče, zakápneme olivovým olejem, podlijeme vínem, zakryjeme poklicí a pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C 1,5 až 2 hodiny. Po upečení nakrájíme na plátky, na talíři přeléváme vypečenou šťávou, posypeme petrželkou a podáváme se zeleninkou.

Brokolici opečeme na másle, lehce zastříkneme vínem, osolíme, přiklopíme a podusíme cca 5 minut. Panko strouhanku opražíme nasucho a celý pokrm posypeme.

Další recepty Celý díl