Kuřecí sekaná pečená à la bažant s bramborovou kaší s čerstvým špenátem a smaženou cibulkou


Dobrůtka pro celou rodinu, která chutná čerstvě pečená i studená druhý den – tedy pokud zbude.
6â’8 porcí
1 větší farmářské kuře
nové koření
celý pepř
bobkový list
5 menších cibulí
4 stroužky česneku
sůl
50 ml oleje
Z kuřete stáhneme kůži, ponecháme stranou a kuře vykostíme.
Maso nameleme.
Nasekaný česnek a tři nadrobno nakrájené cibule opečeme na oleji, přidáme drcené nové koření a pepř, celý bobkový list a zpěníme dozlatova, odstavíme.
Bobkový list vyjmeme a ponecháme stranou.
Vše smícháme s mletým masem a hotovou směs poklademe na střed kůže.
Zabalíme roládu, vložíme do pekáče, osolíme a opepříme, podlijeme vodou, přidáme bobkové listy vyjmuté ze základu a zbylé dvě na kolečka nakrájené cibule a pečeme hodinu při 160 °C.
bramborová kaše
800 g brambor
voda na uvaření
40 g másla
200 ml mléka
smažená cibulka
60 g čerstvého špenátu
Brambory uvaříme v osolené vodě. Scedíme, rozšleháme mixérem, přidáme máslo a horké mléko, případně sůl. Do hotové kaše vmícháme smaženou cibulku a čerstvé listy špenátu.
Ohodnoťte tento recept: