Jehněčí šiš kebab na špejli a nakládaná zelenina ve slaném nálevu


Okořeněný a lehce pikantní šiš kebab perfektně doplní ochlazující jogurt s harisou.
4â’6 porcí
800 g mletého jehněčího masa
mletý římský kmín
mletá sladká paprika
mleté chilli
smažená cibulka
sůl
na podávání
bílý jogurt
harisa
Jehněčí kýtu nameleme, smícháme s římským kmínem, mletou sladkou paprikou a chilli, solí a smaženou cibulkou.
Z hotové směsi tvoříme kebaby, které namačkáme na špejli. Poklademe na plech s pečicím papírem a pečeme cca 20 minut při 160 °C.
Podáváme s jogurtem smíchaným s harisou.
nakládaná zelenina
¼ květáku
¼ hlávky zelí
2 větší mrkve
2 l vody
60 g (3%) soli
Květák rozebereme na růžičky, mrkev nakrájíme na středně velké kostky a zelí nakrájíme na větší kousky. V hrnci smícháme vodu s 3% soli. Přivedeme k varu, přidáme zeleninu a povaříme 2−3 minuty. Ještě teplou zeleninu přendáme do připravených sklenic, zalijeme rozvarem, aby byla ponořená a uzavřeme. Necháme 24 hodin v pokojové teplotě a poté necháme vychladit.
Ohodnoťte tento recept: