Maso

Pikantní kuřecí prsa s podzimním salátem

Kuře doporučujeme naložit den předem, aby mělo šanci nasáknout pikantní marinádu, která je základem úspěšného grilování.

4 porce

1 kuře
40 g másla
4 lžíce oleje
4 lžíce worcesterské omáčky
1 lžíce vinného octa
1 chilli paprička
4 stroužky česneku
1 malá cibule
6 lžic kečupu
sůl

Kuře rozčtvrtíme a pod kůži vložíme plátek másla.

Z oleje, worcesterské omáčky, octa vymícháme emulzi, do které přidáme drcený česnek, najemno nakrájenou cibuli, kečup a sůl. V této marinádě necháme kuře odležet, ideálně přes noc.

Porce kuřete pokládáme na gril a během pečení je potíráme marinádou. Grilujeme z obou stran asi 20 minut. Podáváme se salátem.

salát

300 g ve slupce vařených brambor
1 listový salát
100 g salátové okurky
100 g ředkviček
100 g ementálu
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce plnotučné hořčice
lžička cukru
střik vinného octa
čerstvě mletý pepř
sůl

Brambory oloupeme (rané nemusíme), salát omyjeme a natrháme na malé kusy, okurky, ředkvičky a sýr nakrájíme.

Z oleje, hořčice, cukru, octa vymícháme hladký dresink, podle chuti opepříme a osolíme.

Dresink promícháme se zeleninou a sýrem.

Ohodnoťte tento recept: 

8 hlasů

Další recepty Celý díl