Saláty

Biltong salát se sýrem a jedlými květy

Třebaže mnozí z nás Jihoafrickou republiku nenavštívili, s pohledem na pestrobarevný a vitaminů plný salát alespoň virtuálně zamíříme na jiný kontinent plný barev a svěží zeleniny. Přidanou hodnotou salátu je Biltong – maso sušené tradičním jihoafrickým způsobem. Více se dozvíte po zhlédnutí pořadu.

4 porce

1 pomeranč
400 g směsi salátových listů
20 g rukoly
2 hrsti bylinek – koriandr, bazalka, hladkolistá petrželka
120 g sýru s modrou plísní
100 g plátků sušeného masa Biltong
1 avokádo
200 g salátové okurky
100 g cherry rajčátek
1 červená paprika
mletý pepř
jedlé květy

dresink

5 cl sladko−kyselé chilli omáčky
10 cl šumivého vína
5 cl panenského olivového oleje

Z pomeranče okrájíme kůru, vykrájíme segmenty. Šťávu ze segmentů vymačkáme do dresinku.

Dresink připravíme vymícháním sladko-kyselé chilli omáčky, sektu, pomerančové šťávy a oleje.

Salátové listy dobře promyjeme, okurky, papriku a rajčátka nakrájíme, bylinky natrháme. Vše lehce promícháme s dresinkem.

Servírujeme salát, který obložíme plátky avokáda, segmenty pomeranče, kousky sýra, plátky Biltongu, kvítky a zakápneme olivovým olejem, opepříme.

Další recepty Celý díl