Maso

Grilované plátky vepřového bůčku s česnekem a ústřicovou omáčkou

Koriandr s ústřicovou omáčkou mají na svědomí exotickou chuť, která tolik sluší pěkně prorostlému českému bůčku.

4–6 porcí

800 g vepřového bůčku bez kosti a kůže
40 ml rostlinného oleje
10 stroužků česneku
1 svazeček koriandru
50 ml ústřicové omáčky
2 lžíce hnědého cukru
1 limetka
2 chilli papričky

Olej smícháme s drceným česnekem, sekaným koriandrem, ústřicovou omáčkou a cukrem. Nakonec zastříkneme šťávou z limetky, podle chuti přidáme drcenou nebo najemno nakrájenou chilli papričku, dobře promícháme.

Bůček nakrájíme na tenké plátky, které vložíme do marinády a necháme alespoň tři hodiny odležet (nejlépe přes noc). Poté plátky vyjmeme a každý smotáme do roládky a napichujeme na špíz. Vložíme na gril a opékáme z obou stran dozlatova.

Ohodnoťte tento recept: 

8 hlasů

Další recepty Celý díl