Moučníky a cukroví

Sýrový dezert s mascarpone, bílou čokoládou, cukrovou vatou a hašlerkovým prachem

Neotřelý dezert, který nadchne milovníky mléčných výrobků. Hebký dezert chuťově doplňují pikantní maliny a hašlerkový prach! Napadlo vás rozdrtit bonbony? Martin prostě inspiruje.

6 porcí

70 g smetany
125 g mascarpone
125 g kozího čerstvého krémového sýru
125 bílé čokolády
10 g sypké želatiny
40 g vody (na namočení želatiny)
190 g lehce vyšlehané smetany
100 g čerstvých malin
2 hašlerky, cukrová vata

Do rendlíku vlijeme smetanu (70 g), přidáme mascarpone, kozí sýr, bílou čokoládu a předem namočenou želatinu, metlou za mírného zahřívání rozmícháme, odstavíme a nakonec vmícháme vyšlehanou smetanu.

Směs nalijeme do silikonových formiček a necháme ztuhnout a vychladit.

Podáváme s malinami, drcenými hašlerkami a cukrovou vatou.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl