Sýrový dezert s mascarpone, bílou čokoládou, cukrovou vatou a hašlerkovým prachem


Neotřelý dezert, který nadchne milovníky mléčných výrobků. Hebký dezert chuťově doplňují pikantní maliny a hašlerkový prach! Napadlo vás rozdrtit bonbony? Martin prostě inspiruje.
6 porcí
70 g smetany
125 g mascarpone
125 g kozího čerstvého krémového sýru
125 bílé čokolády
10 g sypké želatiny
40 g vody (na namočení želatiny)
190 g lehce vyšlehané smetany
100 g čerstvých malin
2 hašlerky, cukrová vata
Do rendlíku vlijeme smetanu (70 g), přidáme mascarpone, kozí sýr, bílou čokoládu a předem namočenou želatinu, metlou za mírného zahřívání rozmícháme, odstavíme a nakonec vmícháme vyšlehanou smetanu.
Směs nalijeme do silikonových formiček a necháme ztuhnout a vychladit.
Podáváme s malinami, drcenými hašlerkami a cukrovou vatou.
Ohodnoťte tento recept: