Pěna z kozího sýra s marinovanými rajčátky a petrželkovým pestem


Svěží jarní předkrm, který potěší nejen naše chutě!
6 porcí
250 g čerstvého krémového kozího sýru
350 g smetany
400 g malých rajčátek
mletý pepř
sůl
50 g hladkolisté petrželky
2 stroužky česneku
100 ml olivového oleje
50 g strouhaného parmezánu
6 sýrových chipsů
Kozí sýr se smetanou rozehřejeme v rendlíku, trochu osolíme, odstavíme. Vlijeme do sifonové láhve a necháme vychladit.
Rajčátka nakrájíme na půl, opeříme, zakápneme olivovým olejem, osolíme a zlehka promícháme.
Lístečky petrželky spolu s česnekem, olivovým olejem a parmezánem rozdrtíme v hmoždíři na pesto.
Sýrové chipsy vyrobíme jednoduše – nastrouháme parmezán či jiný tvrdý sýr, poklademe malé hromádky na pečicí papír a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C dozlatova. Necháme vystydnout a sloupneme.
Servírujeme – lžíce pesta rozetřeme na talíř, poté rajčátka, která zastříkneme smetanovo-sýrovou pěnou, ozdobíme sýrovým chipsem, bylinkami a výhonky.
Ohodnoťte tento recept: