Sýry

Pěna z kozího sýra s marinovanými rajčátky a petrželkovým pestem

Svěží jarní předkrm, který potěší nejen naše chutě!

6 porcí

250 g čerstvého krémového kozího sýru
350 g smetany
400 g malých rajčátek
mletý pepř
sůl
50 g hladkolisté petrželky
2 stroužky česneku
100 ml olivového oleje
50 g strouhaného parmezánu
6 sýrových chipsů

Kozí sýr se smetanou rozehřejeme v rendlíku, trochu osolíme, odstavíme. Vlijeme do sifonové láhve a necháme vychladit.

Rajčátka nakrájíme na půl, opeříme, zakápneme olivovým olejem, osolíme a zlehka promícháme.

Lístečky petrželky spolu s česnekem, olivovým olejem a parmezánem rozdrtíme v hmoždíři na pesto.

Sýrové chipsy vyrobíme jednoduše – nastrouháme parmezán či jiný tvrdý sýr, poklademe malé hromádky na pečicí papír a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C dozlatova. Necháme vystydnout a sloupneme.

Servírujeme – lžíce pesta rozetřeme na talíř, poté rajčátka, která zastříkneme smetanovo-sýrovou pěnou, ozdobíme sýrovým chipsem, bylinkami a výhonky.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl