Moučníky a cukroví

Špaldová kakaovo-kokosová bábovka

Naprosto jednoduchá bábovka, opět od Mariy, pro milovníky kakaa a kokosu. Nutriční hodnotu dodají vejce a špaldová mouka, vláčnost zase nastrouhané jablíčko. Pro soudržnou konzistenci špaldové mouky (lepek nelepí tak jako u hladké pšeničné mouky) a strouhaného kokosu přidáváme trochu vanilkového pudinku.

125 g másla
4 žloutky
200 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
200 g hladké špaldové mouky
100 g strouhaného kokosu
1 prášek do pečiva
1 lžíce vanilkového pudinku
30 g kakaa
200 ml mléka
200 g strouhaného jablka
4 bílky

Změklé máslo vyšleháme se žloutky a cukry do pěny. Přidáme mouku, strouhaný kokos, prášek do pečiva, kakao, mléko a na jemno nastrouhané jablko. Vymícháme hladké těsto, do kterého na závěr vmícháme tuhý sníh z bílků.

Vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy.

Pečeme při 160 °C asi 50 minut. Propečení otestujeme vpíchnutím špejle do těsta – když se těsto na špejli nelepí, je upečeno.

Ohodnoťte tento recept: 

34 hlasů

Další recepty Celý díl