Různé
Vejce s jemnou okurkovo−bylinkovou omáčkou


Skvělý předkrm nebo svačina. Okurky spolu s cibulkou dodají omáčce na pikantnosti a svěžesti. Okurko-bylinková omáčka je v podstatě odlehčená tatarka.
8 porcí
250 g měkkého tvarohu
300 g zakysané smetany
2 lžíce plnotučné hořčice
1 malá cibule
1 sladkokyselá okurka
1 snítka petrželky a kopru
špetku cukru
sůl
8 vajec
8 malých rajčátek
1 listový salát
pažitka na posypání
Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, hořčicí, jemně nakrájenou cibulí, okurkou, nasekanou petrželkou a koprem, dochutíme solí, popřípadě špetkou soli.
Na talíř servírujeme půlky natvrdo uvařený vajec spolu s rajčátky a listovým salátem, přeléváme omáčkou, ozdobíme pažitkou.
Ohodnoťte tento recept:
7 hlasů