Různé
Chleba ve vanilkovém bílku se žloutkovou omáčkou

12 plátků bílého chleba
pomerančový likér5 bílků
160 g krupicového cukru
1 vanilkový lusk
žloutková pěna
5 žloutků
1 citron
100 ml dezertního vína (např. Marsala)
80 g cukru
Troubu předehřejte na 160 °C.
Bílky vyšleháme dotuha, pak postupně zašleháváme cukr, až bude sníh lesklý. Ochutíme semínky z vanilkového lusku.
Chleba bez kůrky nakrájíme na úhledné kousky, vložíme na plech s pečicím papírem a zastříkneme pomerančovým likérem, poklademe sněhem, vložíme do trouby a pečeme asi dvacet minut.
Mezitím nad vodní lázní vyšleháme žloutky společně s cukrem a vínem a citronovou šťávou (můžeme i kůrou) v hladkou pěnu.
Zapečené chleby přeléváme žloutkovou pěnou. Můžeme doplnit i čerstvým ovocem.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů