Různé

Chleba ve vanilkovém bílku se žloutkovou omáčkou

12 plátků bílého chleba
pomerančový likér

5 bílků
160 g krupicového cukru
1 vanilkový lusk

žloutková pěna

5 žloutků
1 citron
100 ml dezertního vína (např. Marsala)
80 g cukru

Troubu předehřejte na 160 °C.

Bílky vyšleháme dotuha, pak postupně zašleháváme cukr, až bude sníh lesklý. Ochutíme semínky z vanilkového lusku.

Chleba bez kůrky nakrájíme na úhledné kousky, vložíme na plech s pečicím papírem a zastříkneme pomerančovým likérem, poklademe sněhem, vložíme do trouby a pečeme asi dvacet minut.

Mezitím nad vodní lázní vyšleháme žloutky společně s cukrem a vínem a citronovou šťávou (můžeme i kůrou) v hladkou pěnu.

Zapečené chleby přeléváme žloutkovou pěnou. Můžeme doplnit i čerstvým ovocem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl