Různé

Chlebová nádivka s krůtím masem a smetanovým špenátem

Třebaže tak na první pohled nemusí být zřejmé, je tato chlebová nádivka naprosto výtečná, to vás můžeme ujistit – zaprášilo se po ní natotata, i Mistr kuchař ji ochutnal a oznámkoval na jedničku. Navíc je to skvělý tip, jak zpracovat starší chléb!

400 g chleba
150 g pancetty
50 g šalotky
500 g krůtích prsou
3 vejce
olivový olej
250 ml 33 % smetany
hrst plocholisté petrželky
snítka tymiánu
drcený fenykl
muškátový oříšek
mletý pepř
sůl

Chléb nakrájíme na kostičky a opečeme na olivovém oleji. Zvlášť opečeme na oleji na kostičky nakrájenou pancettu se šalotkou, přidáme nadrhnutý tymián, krůtí maso nakrájené na menší kostky, opečeme, opepříme, osolíme a na závěr vmícháme nasekanou petrželku. Odstavíme.

Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

Do chlebové směsi vmícháme žloutky, drcený fenykl, muškátový oříšek, smetanu, dobře promícháme a na závěr zlehka vmícháme sníh z bílků.

Nádivku vložíme do pekáče vyloženého pečicím papírem nebo vymazaného máslem a vysypaného strouhankou a ve vyhřáté troubě na 180 °C pečeme 20−30 minut dozlatova a dokřupava. Podáváme se smetanovým špenátem a strouhaným parmezánem (viz níže).

smetanový špenát

100 ml 33% smetany
2 stroužky česneku
30 g másla
600 g listového špenátu
sůl
50 g parmezánu

Smetanu svaříme se stroužky česneku, přidáme máslo, osolíme, vmícháme omytý špenát a prohřejeme. Při podávání posypeme strouhaným parmezánem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl